Recipe for Roasted Christmas Turkey in Rimmed® Aluminum Bowl

Ingredients:

  • 1 turkey (about 4-5 kg)
  • 100 g softened butter
  • 3-4 cloves garlic, finely chopped
  • 2 tablespoons fresh thyme
  • 1 tablespoon fresh rosemary
  • 1 teaspoon black pepper
  • 2 teaspoons of salt
  • 2 lemons (1 for filling, 1 for garnish)
  • 2 large onions, cut in half
  • 3 carrots, cut into pieces
  • 3 celery stalks
  • 500 ml chicken or vegetable broth

Equipment:


Instructions:

  1. Përgatitja e gjeldetit:
    • Shpëlajeni mirë gjeldetin dhe thajeni me letër kuzhine.
    • Masazhoni gjeldetin me gjalpë të zbutur, duke shtuar hudhrën, trumzën, rozmarinën, kripën dhe piperin në të gjitha sipërfaqet, përfshirë edhe nën lëkurë.
  2. Mbushja:
    • Vendosni një limon të prerë përgjysmë, gjysëm qepe dhe disa degë trumzë brenda zgavrës së gjeldetit për aromë shtesë.
  3. Shtroja e perimeve:
    • tasin e aluminit Rimmed®, shtroni karrotat, selinon dhe pjesën tjetër të qepëve. Kjo shtresë do të shërbejë si bazë për gjeldetin dhe do të japë shije të pasur.
  4. Pjekja:
    • Vendosni gjeldetin mbi shtresën e perimeve dhe shtoni lëngun e pulës ose të perimeve në tasin Rimmed® për të mbajtur lagështirën gjatë pjekjes.
    • Mbulojeni tasin me letër alumini Rimmed® dhe piqeni në furrë të parangrohur në 180°C për 2 orët e para.
  5. Pjekja përfundimtare:
    • Hiqni letrën e aluminit dhe lyejeni gjeldetin me lëng limoni. Vazhdoni pjekjen edhe për 1-1.5 orë derisa lëkura të bëhet e artë dhe e krokantë.
    • Kontrolloni temperaturën e brendshme të gjeldetit; ajo duhet të arrijë 75°C për siguri.
  6. Shërbimi:
    • Lëreni gjeldetin të pushojë për 20 minuta pas pjekjes përpara se ta prisni.
    • Shërbejeni me perimet e pjekura dhe lëngun e krijuar në tasin e aluminit Rimmed® si salcë.

Tip: Rimmed® aluminum bowls make cleaning very easy and ensure even baking!

Bon appetit!

en_USEnglish