Përbërësit:
- 1 kokë brokoli, e ndarë në lulet e vogla
- 2 vezë
- 150 gr djathë kaçkavall i grirë
- 150 gr djathë i bardhë i thërrmuar
- 200 ml kos ose pana e ëmbël për gatim
- 2 lugë gjelle galetë (bukë e thatë e grimcuar)
- Kripë dhe piper sipas dëshirës
- 1 thelpi hudhër e grirë (opsionale)
- Vaj ulliri
- Letra e Pjekjes Rimmed®
Përgatitja:
- Ngrohni furrën në 180°C.
- Në një tavë shtroni letrën e pjekjes Rimmed®. Kjo letër është shumë e përshtatshme për pjekje të tilla, sepse nuk ngjit dhe e mban tavën të pastër, duke ju kursyer kohë në pastrim. Për më tepër, garanton një pjekje të njëtrajtshme dhe të thatë.
- Në një tenxhere me ujë të kripur, zieni lulet e brokolit për rreth 3-4 minuta. Më pas kullojini dhe lërini të ftohen pak.
- Në një enë tjetër, rrihni vezët me kosin ose panën. Shtoni djathërat, hudhrën e grirë (nëse e përdorni), kripën dhe piperin.
- Shtoni lulet e brokolit dhe përziejeni masën me kujdes, që të mos i thërrmoni.
- Hidheni përzierjen në tavën e shtruar me letrën e pjekjes Rimmed® dhe rrafshojeni mirë sipërfaqen.
- Spërkateni sipër me galetë dhe pak vaj ulliri.
- Piqeni në furrë për 30-35 minuta, derisa tava të marrë një ngjyrë të artë dhe të piqet plotësisht.
- Pasi të jetë gati, lëreni të ftohet pak përpara se ta prisni dhe shërbeni.
Këshillë:
Falë letrës së pjekjes Rimmed®, nuk keni nevojë të lyeni tavën me vaj dhe pastrimi bëhet shumë më i lehtë. Gjithashtu, ushqimi nuk ngjitet dhe ruan një pjekje të shëndetshme e të shijshme.