Vjeshta ka mbërritur. Gjethet fillojnë të marrin nuanca të arta, ajri bëhet më i freskët dhe të gjithë kërkojmë diçka të ngrohtë e komode për të shijuar në tryezë. Nuk ka asgjë që e përfaqëson këtë stinë më mirë se një supë kremoze, plot shije dhe me ngjyrën e mrekullueshme të kungullit të pjekur.
Kjo nuk është thjesht një recetë, por një ritual për të mirëpritur stinën më të bukur të vitit. Kemi krijuar një version që është jo vetëm tepër i shijshëm, por edhe i thjeshtë për t’u përgatitur, falë disa ndihmësve të vegjël nga kuzhina juaj, sigurisht nga Rimmed®.
Pse Kjo Recetë Funksionon Gjithmonë?
Sekreti i një supe kungulli me shije të thellë nuk qëndron te zierja, por te pjekja e tij. Pjekja e kungullit në furrë karamelizon sheqernat e tij natyrale, duke i dhënë një ëmbëlsi dhe një thellësi shijeje që zierja e thjeshtë nuk mund ta arrijë kurrë. Dhe pikërisht këtu, produktet tona bëjnë diferencën.
Produktet Rimmed® në Fokusin e Kësaj Recete:
- Letra e Pjekjes Rimmed®: Për të pjekur kungullin pa u ngjitur dhe pa mundimin e pastrimit të tavës. Cilësia e saj siguron një pjekje uniforme dhe ju kursen kohë të çmuar.
- Tasat Ekologjikë për Supë Rimmed® (16oz): Për një servirje elegante, praktike dhe miqësore me mjedisin. Të përkryer për një drekë të ngrohtë në zyrë apo një darkë komode në shtëpi.
Ingredients:
- ~1 kg Kungull Vjeshte, i qëruar dhe i prerë në copa mesatare
- 1 Qepë e madhe, e grirë
- 2 Thelpinj hudhër, të grirë
- 1 Karotë (opsionale, për ëmbëlsi shtesë), e prerë në feta
- 4 lugë gjelle Vaj Ulliri
- 1 litër Lëng Perimesh ose Pule (i ngrohtë)
- 200 ml Pana (ajkë qumështi për gatim) ose qumësht kokosi për version vegan
- Kripë dhe Piper i zi i freskët
- Një majë luge Arrëmyshk (nutmeg) ose kanellë
- Për servirje: Fara kungulli të pjekura, pak majdanoz i freskët, një fije vaji ulliri.
Përgatitja: Hap pas Hapi
Hapi 1: Pjekja e Kungullit (Sekreti i Shijes) Ngroheni furrën në 200°C. Shtroni një tavë të madhe me Letrën e Pjekjes Rimmed®. Vendosni copat e kungullit dhe karotës në tavë, spërkatini me 2 lugë vaj ulliri, kripë dhe piper. Përziejini mirë dhe shpërndajini në një shtresë të vetme. Piqini për 25-30 minuta, ose derisa kungulli të jetë zbutur plotësisht dhe të ketë marrë ngjyrë të artë në anët.
Hapi 2: Përgatitja e Bazës së Supës Ndërsa kungulli piqet, ngrohni 2 lugët e mbetura të vajit të ullirit në një tenxhere të madhe. Skuqni qepën e grirë derisa të zbutet dhe të bëhet transparente (rreth 5-7 minuta). Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë tjetër derisa të lëshojë aromën.
Hapi 3: Bashkimi i Përbërësve Hiqeni kungullin dhe karotat nga furra. Falë Letrës së Pjekjes Rimmed®, ato nuk do të jenë ngjitur dhe tava juaj do të jetë praktikisht e pastër! Hidhini perimet e pjekura në tenxheren me qepën. Shtoni lëngun e ngrohtë të perimeve, arrëmyshkun, kripë dhe piper. Lëreni të marrë një valë dhe më pas uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë lehtë për rreth 15 minuta që shijet të kombinohen.
Hapi 4: Përftimi i Teksturës Kremoze Hiqeni tenxheren nga zjarri. Përdorni një blender vertikal (ose hidheni supën me kujdes në një blender normal) dhe bluajeni derisa të arrini një masë plotësisht të lëmuar dhe kremoze. Kthejeni supën në tenxhere.
Hapi 5: Prekja Finale Vendoseni përsëri në zjarr të ulët. Shtoni panën (ose qumështin e kokosit) dhe përziejeni mirë. Mos e lini të valojë. Provojeni dhe rregullojeni shijen me kripë dhe piper sipas dëshirës.
Servirja
Kjo është pjesa ku krijimi juaj shkëlqen! Hidheni supën e nxehtë në Tasat Ekologjikë Rimmed®. Dekorojeni çdo tas me disa fara kungulli të pjekura për një teksturë krokante, disa gjethe majdanozi të freskët dhe një fije vaji ulliri. Shërbejeni menjëherë me një fetë bukë të thekur.
Shijojeni këtë përqafim të ngrohtë të vjeshtës, sjellë në tryezën tuaj me dashuri dhe cilësinë e produkteve Rimmed®!