Përbërësit:
- 1 kg brinjë derri (ose të tjera sipas preferencës)
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 3 lugë gjelle salcë BBQ
- 2 lugë gjelle mustardë
- 2 thelpinj hudhre (të grira hollë)
- 1 lugë çaji paprika e ëmbël
- 1 lugë çaji paprika pikante (opsionale)
- 1 lugë çaji kripë
- ½ lugë çaji piper i zi
- 1 lugë gjelle mjaltë (opsionale)
- Letër alumini Rimmed®
Udhëzime:
- Përgatitja e marinadës:
Në një tas, përziejeni vajin e ullirit, salcën BBQ, mustardën, hudhrën, paprikën, kripën, piperin dhe mjaltin. Përziejeni mirë derisa të formohet një masë e njëtrajtshme. - Marinimi i brinjëve:
- Lajini mirë brinjët dhe thajini me letër kuzhine.
- Lyejini me marinadën e përgatitur nga të gjitha anët. Lërini të pushojnë në frigorifer për 1-2 orë (ose gjatë gjithë natës për shije më të thellë).
- Pjekja në furrë:
- Ngrohni furrën në 180°C.
- Merrni një copë letër alumini Rimmed® dhe vendoseni në tavë.
- Vendosni brinjët mbi letrën e aluminit dhe mbështillini plotësisht për të mbajtur lëngjet gjatë pjekjes.
- Piqini për rreth 1.5 orë. Kontrolloni pas 1 ore për t’u siguruar që mishi po gatuhet si duhet.
- Karamelizimi final:
- Pas 1.5 orësh, hapni letrën e aluminit dhe lyeni sipërfaqen e brinjëve me salcë BBQ shtesë.
- Vendosini në furrë pa mbulesë dhe piqini edhe për 10-15 minuta të tjera në temperaturë më të lartë (200°C), derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të karamelizohen.
- Shërbimi:
- Hiqni brinjët nga letra e aluminit dhe lërini të pushojnë për 5 minuta para se t’i prisni.
- Shërbejini me sallatë të freskët ose patate të pjekura.
Kjo recetë është perfekte për një vakt të shijshëm, ndërsa letra e aluminit Rimmed® siguron një gatim të pastër dhe efikas!