Brinjë të Pjekura me Letër Alumini Rimmed®

Përbërësit:

  • 1 kg brinjë derri (ose të tjera sipas preferencës)
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 3 lugë gjelle salcë BBQ
  • 2 lugë gjelle mustardë
  • 2 thelpinj hudhre (të grira hollë)
  • 1 lugë çaji paprika e ëmbël
  • 1 lugë çaji paprika pikante (opsionale)
  • 1 lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper i zi
  • 1 lugë gjelle mjaltë (opsionale)
  • Letër alumini Rimmed®

Udhëzime:

  1. Përgatitja e marinadës:
    Në një tas, përziejeni vajin e ullirit, salcën BBQ, mustardën, hudhrën, paprikën, kripën, piperin dhe mjaltin. Përziejeni mirë derisa të formohet një masë e njëtrajtshme.
  2. Marinimi i brinjëve:
    • Lajini mirë brinjët dhe thajini me letër kuzhine.
    • Lyejini me marinadën e përgatitur nga të gjitha anët. Lërini të pushojnë në frigorifer për 1-2 orë (ose gjatë gjithë natës për shije më të thellë).
  3. Pjekja në furrë:
    • Ngrohni furrën në 180°C.
    • Merrni një copë letër alumini Rimmed® dhe vendoseni në tavë.
    • Vendosni brinjët mbi letrën e aluminit dhe mbështillini plotësisht për të mbajtur lëngjet gjatë pjekjes.
    • Piqini për rreth 1.5 orë. Kontrolloni pas 1 ore për t’u siguruar që mishi po gatuhet si duhet.
  4. Karamelizimi final:
    • Pas 1.5 orësh, hapni letrën e aluminit dhe lyeni sipërfaqen e brinjëve me salcë BBQ shtesë.
    • Vendosini në furrë pa mbulesë dhe piqini edhe për 10-15 minuta të tjera në temperaturë më të lartë (200°C), derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të karamelizohen.
  5. Shërbimi:
    • Hiqni brinjët nga letra e aluminit dhe lërini të pushojnë për 5 minuta para se t’i prisni.
    • Shërbejini me sallatë të freskët ose patate të pjekura.

Kjo recetë është perfekte për një vakt të shijshëm, ndërsa letra e aluminit Rimmed® siguron një gatim të pastër dhe efikas!

Të fundit

Kategoritë

Keni ndonjë pyetje?

Jeni të lutur të na kontaktoni për gjithçka, dikush nga stafi ynë do të ju përgjigjet pyetjeve tuaja sa më shpejtë!
 
Faleminderit që na zgjidhni!
sqAlbanian