Brinjë të Pjekura me Letër Alumini Rimmed®

Përbërësit:

  • 1 kg brinjë derri (ose të tjera sipas preferencës)
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 3 lugë gjelle salcë BBQ
  • 2 lugë gjelle mustardë
  • 2 thelpinj hudhre (të grira hollë)
  • 1 lugë çaji paprika e ëmbël
  • 1 lugë çaji paprika pikante (opsionale)
  • 1 lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper i zi
  • 1 lugë gjelle mjaltë (opsionale)
  • Letër alumini Rimmed®

Udhëzime:

  1. Përgatitja e marinadës:
    Në një tas, përziejeni vajin e ullirit, salcën BBQ, mustardën, hudhrën, paprikën, kripën, piperin dhe mjaltin. Përziejeni mirë derisa të formohet një masë e njëtrajtshme.
  2. Marinimi i brinjëve:
    • Lajini mirë brinjët dhe thajini me letër kuzhine.
    • Lyejini me marinadën e përgatitur nga të gjitha anët. Lërini të pushojnë në frigorifer për 1-2 orë (ose gjatë gjithë natës për shije më të thellë).
  3. Pjekja në furrë:
    • Ngrohni furrën në 180°C.
    • Merrni një copë letër alumini Rimmed® dhe vendoseni në tavë.
    • Vendosni brinjët mbi letrën e aluminit dhe mbështillini plotësisht për të mbajtur lëngjet gjatë pjekjes.
    • Piqini për rreth 1.5 orë. Kontrolloni pas 1 ore për t’u siguruar që mishi po gatuhet si duhet.
  4. Karamelizimi final:
    • Pas 1.5 orësh, hapni letrën e aluminit dhe lyeni sipërfaqen e brinjëve me salcë BBQ shtesë.
    • Vendosini në furrë pa mbulesë dhe piqini edhe për 10-15 minuta të tjera në temperaturë më të lartë (200°C), derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të karamelizohen.
  5. Shërbimi:
    • Hiqni brinjët nga letra e aluminit dhe lërini të pushojnë për 5 minuta para se t’i prisni.
    • Shërbejini me sallatë të freskët ose patate të pjekura.

Kjo recetë është perfekte për një vakt të shijshëm, ndërsa letra e aluminit Rimmed® siguron një gatim të pastër dhe efikas!

sqAlbanian