Mafishet e Ëmbla Shqiptare nga Rimmed®

Mafishet janë një ndër ëmbëlsirat e hershme të kuzhinës shqiptare. Mafishet ose ndryshe marengat përgatiten lehtë dhe shpejt dhe kanë si përbërës kryesor vezët dhe sheqerin.

Përbërësit

  • 4 të bardha vezësh
  • 100 gr sheqer i bardhë
  • 100 gr sheqer pluhur
  •  Letër pjekje Rimmed®

Përgatitja

Vendosim të bardhat e vezëve të cilat duhet të jenë të temperaturës së ambjentit në një enë të madhe dhe i rrahim me mikser derisa të bëhet shkumë e bardhë e qëndrueshme. Shtojmë më pas sheqerin e bardhë dhe vazhdojmë punimin me mikser derisa të realizojmë një marengë të fortë. Sitim sheqerin pluhur së bashku me vaniljen dhe e shtojmë tek marenga gradualisht duke e trazuar me një spatul me kujdes që mos të na pritet shkuma.

Shtrojmë letër pjekje Rimmed® në një tavë të madhe dhe hedhim mafishet ose me lugë ose me një qese pastiçerie duke i dhënë formën e dëshiruar. E vendosim tavën në furrën e parangrohur në 100 gradë dhe i lemë mafishet për gati 1 orë e 30 minuta.

Të fundit

Kategoritë

Keni ndonjë pyetje?

Jeni të lutur të na kontaktoni për gjithçka, dikush nga stafi ynë do të ju përgjigjet pyetjeve tuaja sa më shpejtë!
 
Faleminderit që na zgjidhni!
sqAlbanian