Recetë për Briosh të Butë me Letër Pjekjeje Rimmed®

Ky briosh është i butë, i ëmbël dhe perfekt për mëngjes ose me një filxhan çaji apo kafeje. Përdorimi i letrës së pjekjes Rimmed® ndihmon në pjekjen e njëtrajtshme dhe ruajtjen e lagështisë së brumit.

Përbërësit

🔹 500 g miell i bardhë (tip 00 ose miell për brumëra)
🔹 100 g sheqer
🔹 10 g maja e thatë (ose 25 g maja e freskët)
🔹 200 ml qumësht i ngrohtë
🔹 2 vezë
🔹 100 g gjalpë i butë (në temperaturë ambienti)
🔹 1 lugë çaji kripë
🔹 1 lugë çaji vanilje ose lëkurë limoni për aromë

Për lyerjen:
🔹 1 e verdhë veze
🔹 1 lugë gjelle qumësht

Përgatitja

1. Përgatitja e brumit

  • Në një enë të vogël, përzieni qumështin e ngrohtë me majanë dhe 1 lugë sheqer. Lëreni të pushojë për 10 minuta, derisa të krijojë shkumë në sipërfaqe.
  • Në një tas të madh, përzieni miellin, sheqerin e mbetur dhe kripën.
  • Shtoni vezët, përzierjen e majasë dhe aromën e zgjedhur (vanilje ose lëkurë limoni).
  • Filloni të punoni brumin dhe më pas shtoni gjalpin e butë në copa të vogla.

2. Ngjeshja dhe fryrja e brumit

  • Punojeni brumin për 10-15 minuta, derisa të bëhet elastik dhe i lëmuar.
  • Mbulojeni me një pecetë dhe lëreni të fryhet për 1.5-2 orë, ose derisa të dyfishohet në vëllim.

3. Formimi i brioshëve

  • Shtroni një tavë me letër pjekjeje me anë të ngritura për të shmangur derdhjen e brumit.
  • Pasi brumi të ketë fryrë, ndajeni në 10-12 toptha dhe vendosini në tavë.
  • Lërini të fryhen për 30-40 minuta të tjera.

4. Lyerja dhe pjekja

  • Përzieni të verdhën e vezës me qumështin dhe lyeni brioshët në sipërfaqe.
  • Piqini në furrë të parangrohur në 180°C për 20-25 minuta, derisa të marrin një ngjyrë të artë.

5. Shërbimi

  • Lërini të ftohen pak dhe shijojini me reçel, mjaltë apo çokokrem! 🥐✨

💡 Këshillë: Për një briosh më të butë, mbulojini me një pecetë të pastër sapo të dalin nga furra.

A do ta provoni këtë recetë? 😊

Të fundit

Kategoritë

Keni ndonjë pyetje?

Jeni të lutur të na kontaktoni për gjithçka, dikush nga stafi ynë do të ju përgjigjet pyetjeve tuaja sa më shpejtë!
 
Faleminderit që na zgjidhni!
sqAlbanian